Periuta de dinti electrica

Home »  Uncategorized »  Periuta de dinti electrica

Periuta de dinti electrica

On noiembrie 27, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

download

Aparuta pe piata acum circa jumatate de secol, periuta de dinti electrica a cucerit deja un rol prestigios intre instrumentele dedicate igieni orale cotidiene. Periutele electrice sunt, mult mai mult decat un fruct al propagandei mediatice, rolul lor in combaterea placii bacteriene de pe suprafetele dentare si gingivale fiind demonstrat de numeroase studii clinice dar si de marturiile majoritatii utilizatorilor.

Desi nici o periuta de dinti electrica nu reuseste sa substituie igiena profesionala (detartrajul), aceasta reprezinta un scut important impotriva inamicilor invizibili ai zambetului fiecaruia, coloniile bacteriene.

Astazi, sunt disponibile o mare varietate de modele de periute de dinti electrice, ce difera ca forma, pret, dimensiunea capului de periaj, tipul perilor, mecanismul de functionare, viteza sau design. Desi atat de variate, periutele de dinti electrice se constituie in principal din doua parti distincte:

1. Capul periutei dotat cu peri care se rotesc, vibreaza sau oscileaza cu diferite frecvente

2. Corpul periutei de dinti care contine o sursa de alimentare, un motor si un angrenaj ce tranmsmite capului miscarile de oscilatie/vibratie.

Majoritatea periutelor de dinti electrice functioneaza la joasa tensiune (egala sau inferioara la 12V), unele folosind un transformator ce alimenteaza periuta printr-un cablu, altele folosind acumulatori interni.

AVANTAJE :

Multi autori de studii clinice sunt de parere ca utilizarea corecta si regulata a periutei de dinti electrica, poate curata mult mai eficient placa dentara decat periuta de dinti manuala. Aceste instrumente pentru igiena, imprima capului oscilatii sau vibratii atat de rapide, incat timpul necesar curatarii cu o periuta de dinti manuala, pentru aceleasi rezultate, ar fi exponential mai mare. In plus, aceste miscari ultrarapide, destabilizeaza placa si resturile din zonele inaccesibile. Aceste rezultate au fost confirmate de studii publicate in International Journal of Dental Hygiene.

Un alt avantaj al utilizarii periutei de dinti electrice este acela ca atat copii cat si adultii au tendinta sa se spele mai des si mai bine, intrucat considera periuta un gadget interesant.

In orice caz, este important de subliniat ca periutele de dinti electrice nu sunt toate identice, eficienta lor fiind strans legata de modalitatea folosirii si tipul de cap de periaj folosit.

DEZAVANTAJE :

Devantajele prezentate de periutele de dinti electrice, au legatura, in general cu folosirea improprie. Folosirea excesiva, ca si numar de utilizari zilnice, sau presiunea excesiva ececutata pe dinti sau gingii, pot produce daune semnificative in cavitatea bucala a utilizatorului. Este foarte important sa cititi atenti instructiunile de folosire si sa respectati indicatiile referitoare la tipologiile de capete gandite pentru diferite probleme orale.

Sursa: http://periutadedintielectrica.com/2012/12/27/periuta-de-dinti-electrica-pro-si-contra/

Comments are closed.