Air Flow – tratamentul cu aparatul de profilaxie

Home »  Uncategorized »  Air Flow – tratamentul cu aparatul de profilaxie

Air Flow – tratamentul cu aparatul de profilaxie

On noiembrie 26, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

images

Ce este Air-Flow-ul?

Air-Flow-ul este un tratament profilactic(de ingrijire si preventie) care ajuta la o igienizare profesionala completa (dupa periaj si detartraj).Aceast procedeu se realizeaza cu ajutorul unui aparat care genereaza un jet de aer+apa+bicarbonat de sodiu, cu o presiune forte mare, jetul fiind proiectat atat pe suprafetele dentare cat si in zonele interdentare si subgingivale(zone inaccesibile periajului manual).Jetul de apa care contine particule abrazive de bicarbonat indeparteaza foarte eficient toate petele si detritusurile(tartru) existente pe suprafata dentara dar actioneaza si ca un medicament datorita propietatilor bicarbonatului de sodiu.

Indicatii

Air-flow-ul este indicat pentru indepartarea resturilor de tartru(dupa detartraj), a placii bacteriene si cel mai important pentru indepartarea petelor/coloratiilor extrinseci (pete cauzate de consumul alimentelor colorate,tutun, cafea, ceai, etc.)Deasemenea tratamentul mai este indicat si pentru curatarea suprafetelor ocluzale inainte de a se realiza sigilarea dintilor permanenti, pentru igienizarea suprafetelor dentare inainte de a se aplica un aparat ortodontic fix, dar si in timpul tratamentului ortodontic deoarece, persoanele cu aparat fix intampina o mai mare dificultate in a igieniza aparatul. Air-Flow-ul asigura si un masaj gingival eficient, astfel restabilind circulatia de tip terminal.

La sfarsitul tratamentului de Air-Flow cu siguranta va veti bucura de o senzatie de prospetime si o respiratie placuta. Procedurile sunt lipsite de riscuri, nedureroase si fara efecte secundare asupra gingiilor sau a dintilor dumneavoastra.

Aceasta tehnica de igienizare este indicat sa se realizeze la un interval de cel putin 3 luni.

Comments are closed.