IMPLANT DENTAR vs COROANA DENTARA/PUNTE CLASICA

Home »  Uncategorized »  IMPLANT DENTAR vs COROANA DENTARA/PUNTE CLASICA

IMPLANT DENTAR vs COROANA DENTARA/PUNTE CLASICA

On aprilie 8, 2021, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

In situația unei edentatii ( dinte/dinti lipsa) putem alege intre implant și lucrare dentară.

Ce înseamnă implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti.

In prima faza, este nevoie de o interventie chirurgicală pentru a plasa implanturile dentare in interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor in organism se face printr-un proces numit osteointegrare prin care implanturile dentare vor forma o legatura stransa cu osul maxilar. Osteointegrarea are nevoie de o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 6 luni.

Dupa perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este atasat implantului. Acest dispozitiv se numeste bont artificial. Bonturile artificiale vor sustine lucrarea protetica proiectata: coroana, punte dentara sau o proteza mobilizabila.

Ce înseamnă o lucrare dentară?

Puntea dentara este o lucrare protetica fixa folosita pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Puntea este alcatuita din elementele de agregare, cu ajutorul carora se sprijina pe dintii vecini si corpul puntii, care inlocuieste dintii absenti.

Puntile dentare necesita șlefuire dintilor vecini. Este cel mai mare dezavantaj al puntilor, deoarece duce la pierderea unor mari cantitati de tesut dentar sanatos si, uneori, chiar la devitalizarea dintilor.

Comments are closed.