Implant sau punte dentara ?

Home »  Uncategorized »  Implant sau punte dentara ?

Implant sau punte dentara ?

On aprilie 8, 2021, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Inainte de a lua aceasta decizie medicul va prezenta diferitele solutii terapeutice, cu avantajele si dezavantajele fiecareia, diferentele de pret precum si eventualele riscuri si complicatii.

*Pretul�Pretul unui tratament cu implanturi este aproape intotdeauna mai ridicat in comparatie cu o punte dentara. Daca aveti mai mult de un dinte lipsa, veti avea nevoie de mai multe implanturi, ceea ce va creste costul total.�De multe ori, inainte de pozitionarea implanturilor, este nevoie de interventii chirurgicale pregatitoare (operatia de sinus lift, aditie de os etc.) pentru a mari suportul osos care urmeaza sa sustina implanturile. Aceste interventii se vor adauga la costul final.

*Timpul necesar tratamentului�O punte dentara poate fi finalizata in 2 sedinte pe când implanturile au nevoie de 3 pana la 6 luni, timp necesar osteointegrarii dupa operatia de implantare.�In acest moment, exista si abordari noi care tind sa scurteze durata tratamentului.

*Estetica�Este unanim recunoscut ca estetica unei lucrari pe implanturi executata corect este excelenta. Dar in mainile unei echipe pricepute, si o punte ceramica clasica poate oferi rezultate estetice apreciabile.�De cele mai multe ori decizia se va lua in functie de cazul clinic: desi, din punct de vedere estetic implanturile raman varianta preferata, exista si situatii cand se recomanda o punte in detrimentul implanturilor dentare.

*Protejarea dintilor vecini�In aceasta privinta, implanturile dentare au un mare avantaj eliminand necesitatea slefuirii dintilor vecini. Mai mult, implanturile ofera coroanelor sau puntilor un suport independent. In acest fel, lucrarile care se sprijina pe implanturi nu vor exercita presiuni suplimentare asupra nici unui alt element din cavitatea bucala.

Comments are closed.