Bauturile dietetice, la fel de periculoase pentru dinti ca drogurile

Home »  Uncategorized »  Bauturile dietetice, la fel de periculoase pentru dinti ca drogurile

Bauturile dietetice, la fel de periculoase pentru dinti ca drogurile

On octombrie 16, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

f

Sanatatea dintilor este afectata grav de sucurile dietetice pe care le consumam. O cercetare de ultima ora din domeniul medicinei dentare arata ca pericolul este similar cu cel pe care il are metamfetamina asupra sanatatii orale.

Doctorul Mohamed Bassiouny, profesor in domeniul restaurarii dentare, de la o facultate de medicina din Philadelphia, spune ca bauturile carbogazoase influenteaza grav sanatatea dintilor nostri, potrivit NY Daily News.

El a studiat o femeie de 30 de ani care a consumat doi litri de cola dietetica zilnic, timp de trei ani. Doctorul a constatat ca dintii ei erau la fel de nesanatosi ca ai unei persoane dependente de metamfetamina.

Din cauza sucului, dintii ei erau erodati, fara posibilitatea de a-i mai putea restaura. Din aceasta cauza, pacientei lui i s-a implantat o dantura artificiala totala.

Cu toate acestea, un organism american in domeniu (American beverage Association) a emis un comunicat in care precizeaza ca o comparatie intre efectul sucurilor dietetice si cel al metamfetaminei este una nepotrivita.

Ei mentioneaza faptul ca femeia supusa acestui studiu nu a fost la dentist timp de 20 de ani, iar bautura consumata de ea nu a fost singurul factor care i-a influentat negativ sanatatea dintilor.

Sursa:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/bauturile-dietetice-la-fel-de-periculoase-pentru-dinti-ca-drogurile-1237702

Comments are closed.