Legatura dintre artrita reumatoida si afectiunile gingiilor

Home »  Uncategorized »  Legatura dintre artrita reumatoida si afectiunile gingiilor

Legatura dintre artrita reumatoida si afectiunile gingiilor

On octombrie 14, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

gingie

Daca ai probleme cu gingiile trebuie sa stii ca bacteriile care provoaca asemenea boli pot declansa, de asemenea, artrita reumatoida.

Conform unui studiu aparut in revista „PLOS Pathogens”, intre aceste afectiuni diferite ar exista o legatura, ea fiind data de bacteriile care le declanseaza, scrie Men’s Health.

Cercetarile anterioare au semnalat faptul ca intre aceste doua afectiuni ar exista o legatura, aratand ca acestea exista simultan.

Oamenii de stiinta au speculat asupra faptului ca parodontoza (inflamatie orala cauzata de bacterii) si artrita reumatoida (boala autoimuna) ar avea aceeasi origine genetica sau legata de comportamentul oamenilor.

Autorul studiului, Jan Potempa, a studiat cu atentie bacteria porphyromonas gingivalis. Ea se inmulteste in cavitatea orala si poate da nastere inflamatiei si bolilor de gingii.

Distrugerea accelerata a oaselor, cauzata de bacterie

In cadrul testelor de laborator, expertii au observat ca, in cazul cobailor expusi acestui microorganism, apare artrita reumatoida mai repede, insa se manifesta si o distrugere mai accelerata a distrugerii oaselor si cartilajelor.

Doctorul Potempa spune ca este foarte probabil ca acelasi proces sa se manifeste si in cazul oamenilor.

Expertii lucreaza in prezent la un vaccin impotriva bacteriei porphyromonas gingivalis. Ei spun insa ca o igiena orala corespunzatoare este foarte importanta pentru prevenirea acestor probleme. In plus, trebuie sa mergem la cabinetul dentar de doua ori pe an pentru indepartarea placii denatre, mai spun expertii.

Sursa:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/legatura-dintre-artrita-reumatoida-si-afectiunile-gingiilor-1258796

Comments are closed.