Tatuajul dentar

Home »  Uncategorized »  Tatuajul dentar

Tatuajul dentar

On august 13, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

 

Moda tatuajelor dentare…noua doar din punct de vedere al tehnologiei utilizate si al modelelor disponibile, avand in vedere ca ideea in sine, a decorarii dintilor, este una foarte veche.

In Antichitate, atat in China cat si in Japonia, femeile obisnuiau sa-si coloreze dintii in negru ca parte a ritualului de infrumusetare, in vreme ce in multe alte culturi, inlocuirea dintilor cu unii din aur reprezenta un simbol al statutului, aceasta practica fiind raspandita in special in America Latina si in regiunea Caucazului.

Astazi, tatuajele dentare sunt modele personalizate care se adauga coroanelor inainte ca acestea sa fie fixate in gura, expresia fiind folosita si pentru a defini decorarea temporara a dintilor prin diferite proceduri.
In cazul coroanelor, tatuajele dentare sunt cel mai adesea aplicate pe dintii din spate, desi ele pot fi aplicate oricarui dinte, executandu-se intr-o gama bogata de stiluri, culori, desene sau modele.

Tatuajele dentare sunt aplicate dupa ce medicul stomatolog confirma ca matrita coroanei are marimea potrivita pentru dinte, iar aceasta din urma este trimisa la un laborator dentar care construieste coroana.

Specialistul in tatuaje dentare aplica designul dorit de client pe coroana inainte ca aceasta sa fie inchisa.Avand in vedere ca tatuajul dentar este incastrat in coroana, medicii stomatologi afirma ca persoanele care au ales sa-si decoreze dintii prin aceasta metoda nu trebuie sa apeleze la masuri speciale de ingrijire a danturii, fiind suficiente doar cele impuse de aplicarea coroanei.

Sursa:http://www.one.ro/sanatate/sanatatea-ta/tatuajul-dentar-iesi-din-anonimat-7868570

Comments are closed.