Riscuri grave ale obturatiilor din amalgam

Home »  Uncategorized »  Riscuri grave ale obturatiilor din amalgam

Riscuri grave ale obturatiilor din amalgam

On august 14, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

images

De ce este amalgamul dentar toxic si periculos pentru sanatatea ta?

Amalgamul dentar este unul dintre cele mai controversate materiale de restaurare, pentru ca este un aliaj care contine 43 – 57 % mercur lichid. Acesta este extrem de toxic pentru om si medicul inconjurator, chiar si cand expunerea se face la concentratii mici. Numeroase studii sustinute de autoritati si organizatii internationale au demonstrat ca exista niveluri mai mari de mercur in tesuturile persoanelor cu obturatii de amalgam. Efectele pe care le are asupra organismului depind de mai multi factori, precum reactia imunitara, capacitatea de detoxifiere a metalelor, doza etc.

Iata care sunt riscurile la care va supuneti avand obturatii din amalgam:

Sistem imunitar deficitar. Daca aveti obturatii de amalgam aveti nevoie de surse suplimentare de seleniu. Avand proprietatea de a lega şi neutraliza metalele grele, seleniu se pierde rapid din cauza obturatiilor din amalgam iar lipsa compensarii acestei resurse poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar.
Infertilitate si dereglari hormonale. Acest risc este valabil atat pentru femei cat si pentru barbatii. Scaderea numarului de spermatozoizi, dereglari menstruale, sterilitate, avort spontan etc. sunt toate afectiuni strans legate de intoxicarea cu mercur.
Tulburari neurogenerative. Expunerea la un mediu crescut de vapori de mercur poate da efecte adverse la nivelul creierului si rinichilor. Un nivel inalt de mercur in creier se constata in cazul bolnavilor de Alzheimer, Parkinson si scleroza multipla.
Rezistenta scazuta a dintilor. Obturatiilor cu amalgam extinse nu poate fi realizate decat prin indepartarea unei suprafete destul de mari din dinte, crescand sansele fracturii dentare.

Cercetarile din ultimii ani au aratat ca profesiunea de medic stomatolog este cea mai expusa la mercur. O sursa importanta de poluare cu vapori de mercur atat pentru medic cat si pentru pacient este reprezentata de indepartarea obturatiilor vechi de amalgam. De aceea, pentru protejarea pacientilor la Green Dental aceste tratamente se realizeaza cu diga (latex special de diverse dimensiuni cu care se izoleaza dintele de tratat). Aceasta nu permite ca amalgamul sa ajunga in contact cu tesuturile si elimina total posibilitatea inghitirii acestuia. In ceea ce priveste personalul din cabinete, acesta este instruit in manipularea si inlaturarea responsabila a amalgamului dentar si respecta norme speciale de igiena a mercurului impuse de Federatia Internationala de Stomatologie.

Sursa:http://www.greendental.ro/blog/2013/05/4-riscuri-grave-ale-obturatiilor-din-amalgam/

Comments are closed.