Remedii naturiste pentru albirea dintilor

Home »  Uncategorized »  Remedii naturiste pentru albirea dintilor

Remedii naturiste pentru albirea dintilor

On noiembrie 29, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

images (2)
Ce reprezinta culoarea alba a dintilor?
Coroana dintelui, adica ceea ce vedem noi in afara gingiilor, este formata din smalt (la suprafata), dentina situata imediat sub smalt si pulpa situata sub dentina. Pulpa contine vase si nervi. Dentina contine mult calciu si are o culoare mata, iar smaltul are o culoare alb transparenta sau chiar albastruie transparenta.
Asadar ceea ce ofera culoarea dintelui este in special dentina. Daca insa igiena orala nu este facuta corect si smaltul sufera diverse afectari, in mod secundar este afectata si dentina care incepe sa se ingalbeneaca.

 
Cauzele de ingalbenire a dintilor:
– Lipsa unei igiene orale riguroase. Este indicat sa va spalati dintii dupa fiecare masa, sau macar dimineata si seara inainte de culcare.
– Fumatul afecteaza grav dintii, ireversibil.
– Alimentatia inadecvata, saraca in calciu, care deterioreaza in timp dentina prin lipsa de nutrienti sanatosi in corp.
– Colorantii alimentari, in special cei chimici, dar si cei naturali, colorantii alimentari, mure, coacaze, afine, vin negru etc.
– Unele medicamente care afecteaza sanatatea smaltului, precum tetraciclina, dar si alte boli ale smaltului.
– Patologii dentare: carii, dinti devitalizati care ajung sa varieze in culoare de la galbe pana la cenusiu etc.

 
Remedii naturiste pentru albirea dintilor

  • Frecati dintii cu peria dupa ce ati frecat perii acesteia intr-o felie de lamaie. Repetati frecarea perilor in lamaie, apoi dintii, astfel incat sa va periati dintii timp de 5 minute adunat. Lasati apoi lamaia sa actioneze timp de 5 minute, timp in care nu va clatiti gura. Spalati-va dintii cu pasta dupa cateva minute. Faceti acest tratament seara, o data pe saptamana.
  • Bicarbonatul de sodiu : Se recomanda in fiecare seara sa va spalati cu bicarbonat de sodiu pe dinti, dupa ce v-ati periat dintii cu pasta obisnuita. Folositi bicarbonatul de sodiu o data pe saptamana.
  • Mancati in fiecare zi fructe proaspete: mere, pere, cirese, etc. Se pare ca pulpa de capsune are cea mai mare capacitate de albire a dintilor.
  • Clatire cu zeama de lamaie: Se stoarce o lamaie peste care se adauga o cantitate de doua ori mai mare de apa. Puteti folosi zilnic aceasta metoda, cu conditia ca seara inainte de culcare sa nu va mai clatiti cu zeama de lamaie diluata.

Daca aveti dureri dentare la folosirea acestor metode de altbire naturista a dintilot se recomanda controlul medicului stomatolog.

Sursa:http://www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/remedii-naturiste-pentru-albirea-dintilor~ni7f8h

Comments are closed.