Dentofobia ( frica de dentist )

Home »  Uncategorized »  Dentofobia ( frica de dentist )

Dentofobia ( frica de dentist )

On iulie 21, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

20708_430197927051263_1367338921_n

Frica de dentist, cunoscuta sub numele de dentofobie sau ortodentofobie, face ca tratarea problemelor stomatologice sa fie un chin pentru unii oameni.
Un medic stomatolog din New York a explicat pentru Huffington Post care sunt cele mai mari temeri ale oamenilor cand vin la dentist si care sunt modalitatile de a le depasi.

Teama de necunoscut. Persoanelor care sufera de dentofobie le este teama pentru ca nu stiu ce li se va intampla si cum vor decurge procedurile medicale. Prima intalnire cu stomatologul ar trebui sa fie o discutie in care sa il rogi sa iti explice cum va proceda pentru a-ti trata problemele.

Teama de echipamentul dentar. Poti sa iti rogi dentistul sa iti arate instrumentele medicale si sa te lase sa le analizezi inainte sa le foloseasca. Obiectele metalice, ascutite si care fac zgomot nu sunt pe placul nimanui, dar trebuie sa te obisnuiesti cu ele.

Dentistul este prea serios si rigid. Pentru a te simti mai confortabil este important sa gasesti un dentist cu simtul umorului. Barierele psihologice pot fi daramate de umor, care il face pe medic si pe pacient sa se apropie si sa se considere egali.

Zgomotul aparaturii este prea deranjant. Daca sunetele produse de aparatura medicala iti provoaca neplaceri, poti sa porti casti care reduc zgomotul sau dopuri de urechi.

Sursa: http://a1.ro/lifestyle/health/afla-cum-sa-ti-invingi-teama-de-dentist.html

Comments are closed.