Cum poti scapa de mirosul neplacut al gurii?

Home »  Uncategorized »  Cum poti scapa de mirosul neplacut al gurii?

Cum poti scapa de mirosul neplacut al gurii?

On octombrie 21, 2013, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

images

Cauzele halenei

În primul rând, ţine cont că respiraţia urât mirositoare este cauzată, de obicei, de o afecţiune care trebuie diagnosticată şi tratată. Dieta dezechilibrată, digestia defectuoasă, asimilarea proastă a alimentelor, probleme ale metabolismului, constipaţia favorizează acumularea reziduurilor alimentare şi formarea florei bacteriene toxice.

Organismul încearcă să o elimine prin piele sau prin respirație. Astfel, poate să apară halena. O altă cauză poate fi igiena deficitară a cavităţii bucale, îngrijirea insuficientă a corpului, afecţiuni stomatologice netratate, stres, anxietate, infecţii ale faringelui, amigdalelor şi sinusurilor, afecţiuni cronice ale ficatului etc.

► Alimentaţie sănătoasă

Pentru a beneficia de o respiraţie proaspătă, e importantă și alimentaţia. Evită carnea roşie, grăsimile, prăjelile, dulciurile concentrate, alcoolul, tutunul, băuturile carbogazoase. În general, se recomandă o dietă săracă în proteine. În schimb, alimentaţia ta trebuie să conțină multe fructe şi legume proaspete, salate, iaurt, chefir și tofu, pentru a îmbunătăţi activitatea florei intestinale. Ţine minte că porţiile trebuie să fie mici, iar alimentele bine mestecate.

► Leacuri vechi şi noi

Bea în fiecare zi unul-două pahare de suc natural preparat din părţi egale de măr, morcov și lămâie, împreună cu o linguriţă de seminţe de in, care se înghite. Aceasta va ajuta la detoxifierea intestinului gros. Mai poți lua capsule cu lactobacilus acidofilus sau cu usturoi, propolis, vitamina C cu bioflavonoide, zinc. Cei care se constipă pot folosi laxative ușoare și preparate cu enzime digestive. Acupunctura şi homeopatia pot fi elemente benefice pentru a completa şi ajuta tratamentul acestor afecţiuni.

IGIENA, FACTOR IMPORTANT

Un consult stomatologic de rutină de două-trei ori pe an, pentru a preveni afecţiunile. De asemenea, igiena corectă a gurii este absolut necesară. Spală-te regulat pe dinţi (preferabil după fiecare masă; curăţă şi limba, şi obrajii pentru îndepărtarea florei bacteriene), foloseşte periajul interdentar sau ața dentară. Apoi, este absolut necesar să-ţi tratezi cariile şi diferitele boli cronice, mai ales cele digestive.”

Sursa:  http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/sanatate-medicul-invata-scapa-mirosul-neplacut-gurii-24100.html#ixzz2iGEW6qX7

Comments are closed.